FashionTrampa

Predstavljamo: Eco-printed cekeri od recikliranog pamuka

Nekada su se cekeri koristili isključivo za kupovinu, ali vremenom su postali veoma popularan modni dodatak! Sve više osoba u Bosni i Hercegovini oslanjaju se na “Zero Waste” princip življenja (Nula otpada). Jedan od njegovih načela jeste i reciklaža, te korištenje predmeta (koje bismo inače bacili) u neke druge korisne svrhe.

U ovom članku želimo da vam predstavimo jednu pozitivnu priču o izradi eco-printed cekera koji se izrađuju od recikliranog pamuka! Kreativna mlada dizajnerica iz Sarajeva koja se krije iza imena “Hidden Treasures”, predstavila je svoju prvu kolekciju eco-printed cekera sa prelijepim vezom kao tradicionalnim izrazom živog oblikovanja umjetničkog osjećanja i izražavanja, bilo da se radi o pravilnim ili nepravilnim oblicima, ili o obogaćenim biljnim motivima, vez čuva tajne povijesnih, društvenih i kulturnih odnosa. Pored klasičnih bijelih cekera, u kolekciji možete pronaći i obojene cekere, koji su obojeni prirodnim putem.

Cekere u BiH možete naručiti putem instagram profila po veoma povoljnim cijenama. Također Hidden Treasures je aktivna korisnica naše platforme, gdje također možete pogledati shop i naručiti neke posebni vintage komade. Mladoj dizajnerici želimo puno sreće u radu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.