FashionTrampa

Green Carpet Fashion Awards se održava u martu 2024. godine

Green Carpet Fashion Awards (GCFA) trebalo bi da se vrati u svoj rodni grad Los Anđeles 6. marta, ponovo promovirajući poruku o međusobno povezanim kulturološkim i klimatskim promjenama i kako inovacije u modnoj industriji mogu da utiču na te promjene.

Uz osnivačicu Liviju Firth, događajem će kopredsjedavati glumice Cate Blanchett, Helen Hunt, Julianne Moore i Zendaya, kao i pjevačica, aktivistica i osnivačica nevladine organizacije The Circle Annie Lennox, ministrica domorodačkog naroda Brazila Sȏnia Guajajara i Ugande aktivistkinja za klimatsku pravdu Vanessa Nakate.

Dobitnici nagrada biraju se na osnovu šest kulturnih arhetipova – Vizionar, Glasnik, Buntovnik, Iscjelitelj, Mudrac i Futurist – svaki predstavlja različitu kolektivnu transformaciju unutar bilo koje zajednice.

Među prošlogodišnjim pobjednicima bili su Tom Ford za The Visionary; Glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful za The GCFA Game Changer; brend Gucci za The Futurist i dizajner Gabriela Hearst za The Sage.

Svaki odabrani pojedinac prepoznat je po svojoj ulozi u održivoj modi, rekao je GCFA, nudeći ono što je organizacija nazvala “novi pogled na istinsku intersekcionalne transformaciju” za “svjetliju kolektivnu budućnost”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.