Ukoliko imate neke tehničke poteškoće sa našom web platformom, obratite se našem timu administratora na info@fashiontrampa.ba, naši administratori će Vam rado izaći u susret i pokušati riješiti problem korištenja web stranice. Da bi Vaš artikal privukao veću pažnju ostalih korisnika, naš savjet je da uslikate što bolje fotografije, takve slike možete napraviti kamerom visoke rezolucije. Većina online kupaca smatra da kvalitet fotografije određenog proizvoda igra veliku ulogu u odluci hoće li kupiti određeni proizvod ili neće. Ipak je fotografija proizvoda jedini vizualni doticaj kupaca s proizvodom prije nego što ga odluče kupiti. Ovih nekoliko savjeta pomoći će vam da predstavite svoje proizvode u pravom svijetlu i povećate online prodaju:

  • Osvjetljenje – Svjetlost je veoma bitna za dobru fotografiju. Najbolje su fotografije slikane na dnevnoj svjetlosti. Ukoliko ne možete uslikati proizvod na dnevnom svjetlu, možete se poslužiti sa nekom kućnom lampom ili sl. da bi postigli što bolji kvalitet slike i istakli detalje proizvoda.
  • Čista pozadina – To podrazumjeva ili bijelu pozadinu ili neku drugu pozadinu, na kojoj će Vaš proizvod biti u prvom planu. Ukoliko slikate na bijeloj pozadini, sav fokus odlazi na proizvod.
  • Držite kameru/fotoaparat mirnim – Ukoliko ne želite da Vam fotografija bude mutna, onda morate kameru/fotoaparat da držite mirnim, da bi fokus odradio svoje.
  • Fotografirajte proizvod iz različitih uglova – Kao što smo ranije spomenuli, kupci mogu imati pravi uvid u kvalitetu proizvoda koji nudite, tako što će vidjeti fotografiju Vašeg proizvoda iz više uglova, te se na taj način uvjeriti u kvalitet.
  • Dodatni trikovi za bolju fotografiju između ostalog su da trebate očistiti kameru prije slikanja, također izbjegavajte filtere i efekte da bi što realnije prikazali boje i izgled proizvoda
  • Da bi Vaš proizvod kupci lakše našli, potrudite se da Vaš opis odgovara proizvodu, da su navodi tačni, te dodajte što više oznaka poput veličine, boje, brenda i sl.

Da bi što lakše koristili našu stranicu, pogledajte i video tutorial o korištenju fashiontrampa.ba