FashionTrampa

Kako odabrati muške cipele?

Kada govorimo o kupovini muških cipela, to često zna da predstavlja težak zadatak, posebno iz razloga što muškarci preferiraju modele koje mogu nositi sa različitim kombinacijama, tako ne vole da kupuju više pari cipela, za razliku od žena. Baš iz tog razloga važno je znati izabrati dobre muške cipele, bilo da se radi o cipelama za svaki dan ili uz neku elegantnu kombinaciju. Za oba slučaja postoji nekoliko općih pravila, a koja vam mogu olakšati izbor.

Muškarci vode račune o udobnosti obuće, pa tako radije biraju ležerniju obuću. Cipele za svaki dan više nisu samo određene za ležerna izdanja, jer se sve više nose uz poslovne kombinacije, ali i za svečane događaje.

Kad kupujete obuću za svaki dan, uzmite u obzir da takve cipele mogu biti i vaše cipele za ležeran poslovni look. Veliki je izbor cipela koje možete nositi kao svakodnevnu ležernu opciju, tako možete birati nautičke cipele, mokasinke, slip-on cipela (na navlačenje) ili klasične Brogues, Chukka i Chelsea modele koje su pogodne za nošenje u poslovnom okruženju i običnoj ležernoj varijanti. Ako vaše poslovno okruženje to dozvoljava, onda se možete odlučite za patike, ali vodite računa o tome da su ipak boje odmjerenije, neutralna boja patika je najbolja opcija. Ipak za ozbiljnije poslovne sastanke izaberite elegantne cipele.

Za odabir cipela van poslovne zone, nautičke cipele su odličan izbor za toplije dane, pa ih tako možete nositi na odmoru ili za opuštene gradske šetnje. Također loafer cipele, bilo da su kožne ili one od antilopa, slične su mokasinkama ali imaju manju petu i dosta su elegantnije. Za polu-poslovne prilike predlažemo modele kao što su Brogues ili Derby’s kožne cipele, a za zimske dane Chukka i Chelsea čizme. Ovi modeli su odličan izbor muških cipela za svakodnevni i poslovno-ležerni look.

Patike kao omiljena muška obuća, nisu napravljane samo za sportske aktivnosti. Ležerne patike najbolja su opcija za nošenje vikendom, kada vaše tijelo zahtjeva više aktivnosti i boravak u prirodi. One su najbolji izbor za cjelodnevni boravak na otvorenom i duge šetnje. Bijela boja patika je i dalje najpopularnija, ali novi trend su bijele patike sa detaljima koji se ističu u jarkim bojama. Dizajneri više preferiraju materijale od veganske kože i održivih materijala, a obuću izrađenu od održivih materijala možete naći i na http://fashiontrampa.ba

Ako želite kupiti kvalitetne cipele, kupujte obuću u specijaliziranim prodavnicama obuće, birajte kvalitetnije materijale. U vašem ormaru trebate imate klasični smeđi i crni model cipela, a za toplije dane možete se odlučiti za svjetlije boje.

Cipele koje nosite puno govore o vašoj ličnosti, zato slijedite neka od općih pravila kako bi izabrali najbolje cipele za sebe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.