Fashion

Vodič za vaš Office style

Svakodnevni odabir pravih kombinacija za odlazak na posao je – težak posao. Zato smo za vas pripremili kompletan vodič za biznis stil u kojem otkrivamo naj krojeve, boje, torbe, cipele i satove.

Kako da izađete iz “uniforme”?

Svakodnevno oblačenje iste ili vrlo slične odjeće svakako može da dosadi. Evo kako da razbijete monotoniju poslovnog stila. Ako najčešće nosite:

HLAČE I KOŠULJE MUŠKOG KROJA

Unesite malo boje – tašnom, kaišem ili obućom u svijetloj boji. Uparite hlače sa ženstvenom bluzom ukrašenom detaljima (perlice, broš i sl.) i koja se kopča pozadi. Ili, nosite košulja – haljinu.

FARMERKE I BLEJZER

Kupite hlače koje su krojem slične farmerkama, kao što su one sa uskim “skinny” nogavicama ili ravnim i širokim nogavicama. Blejzer pristaje i uz ovakav model hlača, ali su džemperi dugačkih rukava blaža alternativa.

HALJINE

Uska suknja uz bluzu jednostavnog kroja i kaiš definirat će vaš struk i liniju tijela, ali će unijeti i više fleksibilnosti u vaš stil oblačenja.

MAJICE I SUKNJE

Zamijenite suknju hlačama širokih nogavica. Ili, nosite haljinu bez rukava preko majice.

Ideje za poslovan look!

Netipični detalji kao što su čizme na visoku petu, ešarpa sa tufnicama, torba sa animal printom i odjeća u vedrim bojama, unose svježinu u klasičan business izgled, baš kao i u radnu atmosferu. Razbijte monotoniju dezeniranim najlonkama, upustite se u igru detalja. Ne morate nositi poslovne komplete da biste postigli odličan efekat. Podjednako poslovno, ali i maštovito, djeluje kombinacija različite boje hlača i sakoa. Dodajte asesoare u jesenjim bojama, kao što su terakot, tamnozelena ili boja crvenog vina.

Budite ipak oprezni prilikom odabira, jer ono što vi definišete kao trendi ili chic, može i da bude previše izazovno za posao. Tako npr. ako birate kombinacije sa printom, ograničite se na samo jedan odjevni predmet sa printom, vodite računa o dužini suknje ili haljine, koliko bluza ili majica otkriva ramena, dekolte i sl. Našim savjetima možete kreirati odličnu modnu kombinaciju, dok slijedit pravila poslovnog bontona.