Fashion

Savjeti za uspješan shopping

Postoje različiti trikovi za obavljanje uspješnog shopping u skladu sa vama raspoloživim budžetom!

  1. Napravite procjenu onoga što već imate u ormaru – Prije online shopping-a ili izlaska iz kuće radi odlaska u prodavnicu, otvorite ormar i analizirajte šta vam nedostaje, šta je potrebno zamjeniti, a šta dopuniti i osvježiti.
  2. Ne zovite prijatelje u kupovinu! – Druženje je druženje, a kupovina je…pa solo aktivnost. Da bi obavili dobru kupovinu, treba izdvojiti neko određeno vrijeme. Obično kada idemo sa nekom osobom u shopping, moramo se prilagođavati i toj osobi, što utiče na vrijeme kupovine.
  3. Na šta je bolje trošiti – Potrošite na dobru obuću, jer nekada dobra obuća ostavlja jači utisak na okolinu odjeće ili nakita. Čak i obična majica ili stare farmerke izgledat će dobro uz kvalitetne kožne sandale, salonke ili čizme. Potrošite novac na dobar blejzer ili mantil! Modni stručnjaci se slažu da klasični baloner (poput Burberryjevog) ili blejzer, može da se nosi godinama i kombinuje sa gotovo svim vrstama odjeće. Ne štedite novac na tašnu elegantnog i klasičnog izgleda, izbjegavajte tašne sa previše trendi detalja.
  4. Na čemu trebate štedjeti – Obična pamučna majica, jednobojna ili dezenirana, ne treba biti previše skupa. Ako eksperimentišete i tražite novi imidž u onim segmentima koji će biti deplasirani nakon nekoliko mjeseci, bolje bi bilo da ne otvarate novčanik. Ali ako baš ne možete da odolite novom imidž, kreirajte ga pomoću upečatljivih modnih detalja, koji su uvijek jeftiniji, nego veći komadi odjeće. Umjesto plemenitih metala, odaberite atraktivnu bižuteriju, lažne bisere kao naušnice i sl. Tako štedite na asesoarima poput marama, broševa ili kapa, oni su jeftini, a zadovoljavaju stilske potrebe.
  5. Kupujte vintage – second hand odjeću – Kupovinom odjevnih predmeta koji su korišteni, a pri tome spadaju u modne klasike, znatno možete uštedjeti novac! Ono što je prednost ovakve kupovine, je u tome da birate za sebe nešto drugačije i unikatno, što se rijetko može naći u prodavnicama nove odjeće, pri tome znatno doprinosite očuvanju ekologije! FashionTrampa je mjesto na kojem za sebe možete naći unikatne i jeftine odjevne komade.